Najava održavanja Zelenih izleta

Objavljeno: Srijeda, 15 Travanj 2015

 U sklopu projekta "Priroda Dalmacije", koji Ekološka udruga "Krka" Knin provodi u parnerstvu sa udrugom Sunce iz Splita te JU ZPV Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, u ponedjeljak ( 20.4.) i utorak ( 21.4.) održati će se Zeleni izleti.

U ponedjeljak ćemo ugostiti učenike iz Splita, koja će doći u pratnji stručnjaka iz udruge Sunce, dok ćemo u utorak ugostiti  dva 4. razreda OŠ " Franje Tuđmana " iz Knina.

Što su to Zeleni izleti? To su izleti koji educiraju učenike u prirodi, o prirodi i njenim ekosustavima, omogućavaju učenicima razumijevanje prirode i povezivanje s prirodom, služe za stjecanje znanja o vrijednostima ekosustava, upoznaju učenike principima ekološki odgovornog ponašanja i potiču ih na njihovo prakticiranje u svakodnevnom životu.Tko organizira i vodi Zelene izlete?Udruga Sunce Split i Ekološka udruga „Krka“ Knin u suradnji s turističkim agencijama.Voditelji aktivnosti su edukatori i volonteri Udruge Sunce i Udruge Krka, uz obavezno prisustvovanje barem jednog nastavnika po razrednom odjeljenju.Za autobusni prijevoz, turističkog pratitelja i osiguranje učenika odgovorna je turistička agencija.U slučaju kada se Zeleni izlet organizira za lokalnu školu na području održavanja izleta, tada se mogu koristiti usluge lokalnog javnog prijevoza.