Uvodna radionica o volontiranju za OŠ Domovinske zahvalnosti

Objavljeno: Srijeda, 17 Veljača 2021

U sklopu projekta Znanje za održivo djelovanje u kninskim školama, partnerima na projektu, planirane su radionice o volontiranju namijenjene učenicima i nastavnicama članicama projektnog tima.

Radionicu za učenike Osnovne škole Domovinske zahvalnosti Knin održali su članovi Udruge „Mladi u EU“ 16.2.2021. u trajanju od 2 školska sata za 37 učenica/ka. Radionica je održana uživo u dogovoru s osobljem navedene institucije (članicama projektnog tima), a zahvaljujući povoljnijoj epidemiološkoj situaciji. Zaključeno je da je zbog dobi djece bolje radionicu održati u samoj ustanovi, a sve potrebne epidemiološke mjere su poštivane.

Na radionicama su učenici (prilagođeno njihovoj dobi) upoznati s pojmom i konceptom volontiranja, vrstama volontiranja, temeljnim pojmovima, odrednicama i značajkama volontiranja te im je pojašnjeno kako funkcioniraju školski volonterski klubovi. Prezentirane su im dobrobiti volontiranja za pojedinca i zajednicu.

 OS Domovinske zahvalnosti Volontiranje 1OS Domovinske zahvalnosti Volontiranje 2OS Domovinske zahvalnosti Volontiranje 3OS Domovinske zahvalnosti Volontiranje 4OS Domovinske zahvalnosti Volontiranje 5

 

Projekt se provodi i financira  u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

program sufinancira vlada RH

mzo long