Učimo danas za bolje sutra - Dosadašnji rezultati i buduće aktivnosti

Objavljeno: Petak, 23 Kolovoz 2019

Uskoro će biti (1.9.2019.) točno godinu dana kako ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s gradom Kninom provodi projekt “Učimo danas za bolje sutra“ u Okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. 

Projektom je predviđeno povećati stručna znanja i vještine kroz 5 različitih programa osposobljavanja za 35 osoba pripadnika marginaliziranih skupina, razviti i provesti ciljane programe za osnaživanje mekih vještina za 40 osoba pripadnika marginaliziranih skupina te povećati kapacitete stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama s ciljem unaprjeđenja usluga povezanih s pristupom tržišta rada.

Do sada je 20 osoba završilo programe osposobljavanja. Program osposobljavanja „Pršutar/ica“ završilo je 6 osoba, program osposobljavanja „Uzgajivač/ica, sakupljač/ica i prerađivač/ica ljekovitog i aromatičnog bilja“ završilo je 7 osoba i program osposobljavanja „Pčelar/ica“ završilo je također 7 osoba. Kroz radionice mekih vještina (Budi svoj, Izrazi se i Budi kreativan) prošlo je 24 osobe. Održana je i radionica „Razvoj znanja i vještina za socijalno uključivanje“ na kojoj je sudjelovalo 6 stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina.

Trenutno se traži 7 osoba pripadnika marginaliziranih skupina koje će pohađati besplatni verificirani program osposobljavanja „Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića“ na POU Knin. Program osposobljavanja u trajanju od 120 nastavnih sati (teorija i praksa) započet će u rujnu 2019. godine. Na kraju programa polaznicima će biti uručeno uvjerenje o osposobljavanju, a stečenu kvalifikaciju mogu upisati u e-radnu knjižicu.

U marginalizirane skupine spadaju: Dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci), osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Polaznici programa osposobljavanja će također besplatno moći koristiti radionice mekih vještina i to:

- Budi svoj - dvodnevna radionica na temu osnaživanja i podizanja razine samopoštovanja;

- Izrazi se  -  dvodnevna radionica na temu povećanja komunikacijskih, prezentacijskih i pregovaračkih vještina s ciljem lakšeg zaposlenja;

- Budi kreativan  -  dvodnevna radionica na temu razvoja kreativnosti s ciljem smanjenja socijalne isključenosti

Svi zainteresirani se mogu javiti na brojeve telefona 022 664 608 ili 095 253 0211 te e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Donatori

                                                  Logo opcina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori