• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Radionica mekih vještina "Budi Kreativan"

Objavljeno: Utorak, 26 Studeni 2019

U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 25.11.2019. i 26.11.2019. održana je radionica mekih vještina „Budi Kreativan" za pripadnike marginaliziranih skupina na području grada Knina. Cilj radionice je osnaživanje i podizanje razine samopoštovanja kod marginaliziranih skupina. 

Početkom listopada 2019. godine sedam osoba pripadnika marginaliziranih skupina počelo je pohađati program osposobljavanja „Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića“. 

Sve radionice mekih vještina namijenjene su pripadnicima marginaliziranih skupina (dugotrajno nezaposlene osobe - mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci, osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu). 

Do sada je 27 osoba završilo programe osposobljavanja. Program osposobljavanja „Pršutar/ica“ završilo je 6 osoba, program osposobljavanja „Uzgajivač/ica, sakupljač/ica i prerađivač/ica ljekovitog i aromatičnog bilja“ završilo je 7 osoba, program osposobljavanja „Pčelar/ica“ završilo je također 7 osoba kao i program osposobljavanja „Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića“. Kroz radionice mekih vještina (Budi svoj, Izrazi se i Budi kreativan) prošlo je 34 osobe. Održana je i radionica „Razvoj znanja i vještina za socijalno uključivanje“ na kojoj je sudjelovalo 6 stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina.

Ovim putem pozivamo sve pripadnike marginaliziranih skupina da se jave na kontakte ekološke udruge „Krka“ Knin ukoliko žele sudjelovati na programu osposobljavanja „Povrćar/ica“ koji će započeti u ožujku 2020. godine ili radionicama mekih vještina („Budi Svoj“, „Budi kreativan“ ili „Izrazi se“). Kontakti su: 022 664 608 ili 095 253 0211 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Projekt provodi ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom. Vrijednost projekta je 818.166,00 kuna te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

 

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar