Čitajmo, PROmijenimo se

Objavljeno: Petak, 04 Lipanj 2021

Ekološka udruga Krka Knin započela je s provedbom projekta "Čitajmo, PROmjenimo se" u sklopu programa za poticanje čitanja i razvoja čitateljske publike u kulturi. Cilj je poticanje građana na čitanje, jačanje svijesti o važnosti čitanja, osiguravanje dostupnosti knjiga, jačanje čitalačke pismenosti, buđenje ekološke svijesti putem postavljanja eko kućica za knjige u 11 naselja općine Promina, nabavkom knjiga, osnivanjem i radom „Kluba malih čitatelja“, akcijom „Opismeni-zazeleni“, Knjigostart“ paketom za svako novorođenče. U konačnici projekt će poboljšati kvalitetu života zajednice i stanje u okolišu.

Tjekom provedbe organizirati ćemo interaktivne radionice, anketirati ćemo korisnike i digitalno promovirati projekt. Korisnici su djeca, sudionici radionica, u dobi od 6-14 godina, njihove obitelji i lokalno stanovništvo.

Mjerljivi rezultati projekta ogledati će se kroz sljedeće aktivnosti:

  • Postavljeno 11 kućica za knjige te omogućen pristup knjigama;
  • Nabavljeno 300 knjiga;
  • Osnovan "Klub mladih čitatelja"
  • Održano 5 radionica za 20 djece te ojačana čitalačka pismenost djece;
  • Akcijom prikupljeno/razmijenjeno minimalno 50 knjiga.

 

Provedba aktivnosti projekta "Čitajmo, PROmjenimo se" odvijat će se u potpunosti na području općine Promina, koja obuhvaća 11 naselja. Općina Promina broji 1.136 stanovnika, od toga djece i mladih 196. Generalno je primjetan nedostatak sadržaja, uključujući i kulturne sadržaje. Najbliža knjižnica nalazi se u gradu Drnišu, a uzimajući u obzir prometnu izoliranost i nepostojanje javnog prijevoza potrebno je osigurati alternativne načine dolaska do knjiga lokalnog stanovništva. 

Zato - Čitajmo, PROmijenimo se

 

Projekt Čitajmo, PROmijenimo se" provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u okviru programa koji potiču čitanje i razvoj čitalačke publike. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija, a u okviru programa "Godina čitanja 2021"

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

MKM logo v1Godina citanja vodoravno rgb