Osnivamo čitateljski klub za djecu i roditelje

Objavljeno: Utorak, 31 Kolovoz 2021

Pozivamo sve knjigoljupce od 6 do 14 godina, a i one koji malo manje vole čitati 😉, te njihove roditelje da se uključe u rad Kluba malih čitatelja u Promini! Sastanci kluba održavat će se prema dogovoru vikendima ili u popodnevnim satima u Društvenom Centru  u Lukaru (Kod škole 38). Projekt se provodi na području Općine Promina, ali svi ste dobrodošli.

Prvi sastanak kluba malih čitatelja organiziramo u subotu 18. rujna u 10:00 h u Društvenom centru u Lukaru, a pratit će ga interaktivna radionica u 11:00 h. Pripremamo puno dobre zabave, ugodnog druženja roditelja i djece te lijepih pisanih i pročitanih riječi!

Čitateljski klub osmišljen je na način da roditelji članova Kluba malih čitatelja čitaju  djeci knjige po izboru, nakon čega će djeca čitati roditeljima i ostalim članovima te o pročitanom raspravljati. Sastanke će moderirati izvoditeljica programa. Osim toga organizirat ćemo interaktivne radionice pod vodstvom stručne suradnice koja će odabrati štivo koje će pročitati te interaktivnim pristupom jačati kod djece njihovu čitalačku pismenost - sposobnost razumijevanja, analiziranja i promišljanja te zauzimanja kritičkog stava.

Osnivanje kluba dio je aktivnosti projekta „Čitajmo, PROmijenimo se!“ u sklopu programa za poticanje čitanja i razvoja čitateljske publike u kulturi. Cilj je poticanje građana na čitanje, jačanje svijesti o važnosti čitanja, osiguravanje dostupnosti knjiga, jačanje čitalačke pismenosti, buđenje ekološke svijesti.

Projekt  financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a osim osnivanja i rada čitateljskog kluba putem projekta  uskoro će biti  postavljeno i opremljeno 11 Eko  kućica za slobodnu razmjenu knjiga u svih 11 naselja općine Promina.

Stoga, uključite se u projekt i zajedno Čitajmo, PROmijenimo se!

 

Napomena: Molimo Vas da svoj dolazak na prvi sastanak potvrdite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili kontakt telefon: 022 664 608.
Sve aktivnosti održat će se u skladu sa preporukama vezanim uz pandemiju virusa SARS-CoV-2.

 

Projekt Čitajmo, PROmijenimo se" provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u okviru programa koji potiču čitanje i razvoj čitalačke publike. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija, a u okviru programa "Godina čitanja 2021"

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

MKM logo v1Godina citanja vodoravno rgb