Otvaranje EKO knjižnice igračaka

Objavljeno: Ponedjeljak, 20 Siječanj 2014

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na otvaranje neformalne Eko knjižnice igračaka u Kninu. Datum otvaranja je 05.veljače 2014.

 godine s početkom u 10:00h u prostorijama Ekološke udruge „Krka“ Knin , 7. Gardijske brigade 13. Knjižnica će za početak biti otvorena od ponedjeljka do petka od 10-14 h u navedenim prostorijama.

Građane grada Knina i okolice pozivamo da što prije u eko knjižnicu igračaka učlane svoje najmlađe.

Knin se smatra jednim od najmlađih gradova u Hrvatskoj, nalazi se na područjima od posebne državne skrbi, a u njemu ne postoje zanimljivi i rekreativni sadržaji za djecu kao u većim gradovima u RH.

Hrvatska se nalazi u ekonomskoj krizi tako da je roditeljima jako teško kupovati igračke svojim najmanjim, a kako se na žalost nalazimo u neravnopravnom društvu pa neka djeca imaju manje, a neka više, ovim projektom omogućujemo jednaku šansu za igru svima.

Za vrijeme trajanja projekta djeca/roditelji će besplatno moći iznajmiti igračke. Knjižnicu smo opremili sa raznim, pretežno ekološkim igračkama: društvene igre, slikovnice, edukativne igre, a nadopunjavat ćemo je prema željama djece. Osim toga roditelje i djecu poticat ćemo da igračke kojima se djeca više ne igraju doniraju knjižnici igračaka da ih ne bacaju, odnosno donacijom knjižnici da i recikliraju.

Ovim putem zahvaljujemo našim donatorima koji su prepoznali važnost ovog projekta i svojom donacijom novčanih sredstava i igračaka omogućili realizaciju projekta: Erste banci i njenim zaposlenicima, Drvenim predmetima Saboci, tvrtci Emporium, Ženskom rukometnom klubu “Knin”, te brojnim građanima iz cijele RH. Pozivamo i ostale tvrke, građane da i dalje doniraju igračke kako bi nadopunili fond igračaka i obogatili sadržaj knjižnice.

Cilj nam je da ovakav projekt saživi i u drugim gradovima stoga pozivamo sve zainteresirane udruge/ pojedince da nam se slobodno jave ako žele otvoriti ovakav tip knjižnice u svom gradu da s njima podijelimo informacije.

Inga Kukolj

091 514 18 29