Video o ponovnoj uporabi i Eko kućicama igračaka

Objavljeno: Subota, 05 Prosinac 2020

Snimili smo video o projektu Eko kućice igračaka koje su postavljene na lokacijama 5 dječjih vrtića u Kninu. Kroz projekt smo željeli djeci vrtićke dobi približiti ekološke teme s naglaskom na ponovnu uporabu. Omogućili smo im razmjenu, posuđivanje i darovanje igračaka što bi trebalo smanjiti količinu igračaka koje završavaju u otpadu. Roditelji mogu uštedjeti na kupnji novih igračaka. Svi zainteresirani mogu koristiti Eko kućice za igračke koje su postavljene ispred naših gradskih vrtića.

UZMI, VRATI, DONIRAJ, IGRAJ SE, ČUVAJ!

Odvojite par minuta i pogledajte naš video...

Kroz ove aktivnosti utičemo na buđenje svijesti djece o očuvanju okoliša i gospodarenju otpadom, koja to novo znanje prenose i na svoje roditelje, bake, djedove, prijatelje i poznanike.

Molimo djecu, roditelje i građane da zbog pandemije korona virusa za sada ne donose i ne ostavljaju "plišance" zbog nemogućnosti njihove dezinfekcije. Molimo Vas da u slučaju sumnje na ili simptoma korone ne koristite Eko kućice za igračke.

Nadamo se kako će svi čuvati i paziti Eko Kućice za igračke.

Projekt se provoditi na području grada Knina u trajanju od 8 mjeseci. Donatori projekta su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Šibensko-kninska županija.

fond za zastitu okolisaSibensko kninska zupanija Logo