Održane radionice „Zelena i digitalna tranzicija u turizmu“ i „Održivi, odgovorni i pristupačni turizam“

Objavljeno: Ponedjeljak, 13 Ožujak 2023

Kroz mjesec veljaču održane su dvije radionice u sklopu projekta: #karijerauturizmu sufinanciranog sredstvima Ministarstva turizma i sporta.

Radionica „Zelena i digitalna tranzicija u turizmu“ održana je 21.2.2023. na adresi 4. gardijske brigade 11, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Knin. Na radionici je sudjelovalo 10 polaznika/polaznica, a istu je održala vanjska stručna suradnica Sandra Žulj Cigić.

Svrha radionice bila je jačanje održivosti te poticanje zelene i digitalne tranzicije poduzetnika u sektoru turizma.

27.2.2023. 15 polaznika sudjelovalo je na radionici „Održivi, odgovorni i pristupačni turizam“ koju je održao vanjski stručni suradnik Mihovil Budanko, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Knin.

Svrha radionice bila je upoznavanje javnosti s pojmovima održivog, odgovornog i pristupačnog turizma te motivacija na provođenje istog.

Svi polaznici radionica dobili su potvrde o završenom neformalnom obliku obrazovanja.

 

Projekt #karijerauturizmu započeo je 1. rujna 2022.g., a provodi ga Ekološka udruga "Krka" Knin u partnerstvu s Udrugom osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ te Udrugom turističkih vodiča „Mihovil“, a pridruženi partneri su Turistička zajednica grada Knina i Pučko otvoreno učilište Knin.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva turizma i sporta.