Priopćenje EE otpad

Objavljeno: Petak, 21 Lipanj 2013

 

 U sklopu projekta odvajanja otpada Ekološka udruga „Krka“ Knin u suradnji sa gradskom tvrtkom „Čistoća i zelenilo“ d.o.o. omogućili su građanima Knina odvojeno prikupljanje EE otpada

, počevši od današnjeg dana.

    

       Električni i elektronički otpad ( EE otpad) je: otpadna električna i elektronička oprema uključujući sklopove i sastavne dijelove, koji nastaju u gospodarstvu (industriji, obrtu i slično), te EE otpad iz kućanstva, odnosno otpadna električna i elektronička oprema nastala u kućanstvima ili u proizvodnim i /ili uslužnim djelatnostima kad je po vrsti i količini slična EE otpadu iz kućanstva.

       EE otpad možete besplatno donijeti i odložiti u poseban spremnik koji se nalazi u dvorištu tvrtke „Čistoća i zelenilo“ d.o.o.,Trg Oluje br.9. svaki radni dan u periodu od 06 do 15 h.

Tvrtka M SAN EKO d.o.o. omogućila je, a tvrtka Čistoća i Zelenilo Knin odobrila je da prihod od skupljenog EE otpada 0,50 kn/kg (bez PDV-a) bude doniran Ekološkoj udruzi “ Krka”. Udruga će uz pomoć prikupljenih sredstava , u kasnijoj fazi projekta , organizirati prikupljanje i odvoz EE otpada od građana koji ga nisu u mogućnosti dovesti , te ulagati u razvoj grada npr. u izgradnju dječjih igrališta u Kninu.

       Napominjemo da za građane postoji i druga mogućnosti besplatnog odvoza:

Sve vrste otpadnih električnih i elektroničkih uređaja ukupne mase veće od 30 kg                                                                           možete naručiti besplatan odvoz koji ga je dužan odvesti unutar 30 dana ukoliko niste u   mogućnosti osobno predati otpad firmi „Čistoća i zelenilo“ i to na:

  • besplatni broj telefona 0800 444 110 (od 08 do 16 sati)
  • SMS poruke na broj 098 444 110
  • www.eeotpad.com i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ovaj primjer suradnje gradskih tvrtki za čistoću i nevladinih udruge te naravno građana trebao poslužiti kao primjer i drugim gradovima i općinama.

       Stoga molimo građane Knina da se uključe u zaštitu okoliša, daju svoj doprinos, te odvajaju EE otpad.

Za sve ostale informacije nazovite nas na kontakte udruge, a vrste EE otpada koje se mogu odvajati otpada možete skinuti na svoje računalo klikom ovdje a ostale informacije na našim web stranicama: www.eu-krka-knin.hr

ZAHVALJUJEMO GRAĐANIMA GRADA KNINA NA SUDJELOVANJU  U ODVAJANJU OTPADA I ZAŠTITI OKOLIŠA!

                                  

Inga Kukolj

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar