Postavljeni novi spremnici

Objavljeno: Petak, 16 Siječanj 2015

U sklopu projekta "Staro za korisno"  koji provodi Ekološka udruga „Krka“ iz Knina  u suradnji s udrugom Prospero iz Gračaca postavljena su  dva spremnika za razvrstavanje plastičnih vrećica i stare odjeće na parkingu iza donjeg Konzuma , pored ostalih spremnika.

Ovim putem pozivamo sve građane da se uključe u projekt i započnu  odvajati plastične vrećice i staru odjeću u za to predviđene spremnike te na taj način daju svoj doprinos očuvanju i rješavanju problema okoliša, smanjenju volumena otpada  i rasterećenju odlagališta, važnosti recikliranja i korištenja platnenih vrećica te važnosti zaštite i očuvanja kakvoće tla, vode i zraka.

Od prikupljene odjeće i  plastičnih vrećica Ekološka udruga „Krka“ će izrađivati razne predmete, poput platnenih vrećica.

Jedna  plastična vrećica koristi se 12 minuta. Nakon što se baci, razgrađuje se i do1000 godina.U Hrvatskojse svaki dan samo u velikim trgovačkim centrima podijeli 250.000 vrećica.

Tekstil čini oko 3% sadržaja kante za otpatke. Barem 50% tekstila koji se baca pogodan je za reciliranje, pa ipak, količina tekstilnog otpada koji se ponovo upotrijebi ili reciklira na godišnjoj razini iznosi tek oko 25% od ukupnog tekstilnog otpada.

Hvala Vam na doprinosu u očuvanju okoliša!

                      

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar