Eko kamenčići - Izložba radova sa radionica

Objavljeno: Utorak, 01 Prosinac 2020

U sklopu projekta "Eko kamenčići" koji provodimo u suradnji sa Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije "Kamenčići", upriličena je završna aktivnost projekta a to je izložba na kojoj su prezentirani svi radovi sa održanih radionica.

Sve radionice su imale ekološki predznak i zajedničku temu - kako odbačenim predmetima dati novu vrijednost. Korisnici su radili eko kućice za ptice, kutije za razvrstavanje otpada, reciklirali stare majice, ukrašavali odbačeno staklo i napravili blagdanski nakit kojim će ukrasiti udrugu za predstojeće praznike.

S obzirom na situaciju sa Covid virusom, izložba je organizirana u skladu s epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi.

Projekt "Eko kamenčići" trajao je ukupno četiri mjeseca. U sklopu projekta, osim održanih radionica, organizirana su i dva studijska putovanja. Prvo studijsko putovanje bilo je na otok Cres i uključilo je posjet Centru za oporavak bjeloglavih supova, a drugo je putovanje dovelo Kamenčiće u Knin, u naš Ekološko-informativni centar na Krki, gdje je upriličeno druženje sa članovima Udruge osoba sa invaliditetom "Sv. Bartolomej".

 

Projekt u cijelosti financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

 MRMSOSP logo v2Kamencici LogoLogo EkoKrkaKnin 10cm