Najuspiješniji FRK do sada

Objavljeno: Nedjelja, 26 Kolovoz 2012

preuzeto sa HUKnet:

U bajkovito lijepoj atmosferi uz rijeku Krku, uz bogati program i ponudu posjetiteljima koju drugi gradovi 

mogu samo sanjati 

završio je najposjećeniji do sada Festival ruralne kulture FRK koji je ove godine doživio sedmo izdanje.

Spojili su organizatori gotovo sve ono najbolje što Knin može dati: spuštanje čamcima niz Krku, rijeku čiju ljepotu ne može nadmašiti niti jedna druga u Hrvatskoj (u što smo se uvjerili nakon oduševljenja gostiju koji su došli iz drugih krajeva Hrvatske), posjet srednjovjekovnoj tvrđavi kakve ni po veličini ni po starosti nema u ovom dijelu Europe, jahanje konja, prezentaciju autentičnih kninskih zanata i proizvoda te kulturni program od srednjovjekovnih plesova kao poveznice na slavnu povijest Knina koji je bio grad dok Zagreb, Berlin i Barcelona nisu ni postojali pa sve do predstavljanja stare baštine pjesama i plesova  koji osim kulturne imaju i povijesnu i identitetsku vrijednost, kakvom se, opet, malo tko može podičiti.

I nakon svega se zapitamo kako malo Knin od turizma uprihodi dok Amerikanci od svog najstarijeg grada Alama od kojeg su starije i staje u Oćestovu zarade stotine milijuna dolara.

No stvari su izgleda i u Kninu počele ići na bolje. Zahvaljujući entuzijastima iz kninske Ekološke udruge i KUD-a Kralja Zvonimira te ovogodišnjem FRK-u i Zvonimirovim danima otvorili su se konkretni smjerovi i konture razvoja kninskog turizma. Samo još da se aktivistima u punom obimu priključe i Turistička zajednica i Grad i resorno Ministarstvo pa će turistički brendovi postati i kninski tok Krke i tvrđava i Dinara i Zvonimirovi dani i FRK.

Da su se stvari počele ozbiljnije shvaćati svjedoči i okrugli stol o turizmu koji je održan u okviru upravo završenog FRK-a na kojem je dogovoreno da se u vrlo skoro vrijeme okupe svi pojedinci, ustanove, tvrtke i udruge koje na bilo koji način doprinose razvoju turizma u Kninu kako bi skupa s gradskim vlastima zajedničkim promišljanjima postavili temelje turizma u gradu te da on nađe odgovarajuće mjesto u budućoj Strategiji razvoja turizma Hrvatske.

Nakon sedmoga FRK-a samo je jedan zaključak: Knin ima ogromne turističke potencijale, samo treba pratiti entuzijazam pojedinih aktivista i uključiti energiju, vještine i znanja svih sposobnih ljudi u Kninu, od javnih djelatnika preko aktivista do građana kako bi se potencijali pretočili u novac.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar