• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Akcije podjele eko-bin posudica

Objavljeno: Ponedjeljak, 24 Rujan 2018

                                

 

U srijedu, 26. rujna 2018. i u petak 28. rujna 2018. od 16:30 do 18:00 sati održat će se građanske akcije besplatne podjele eko-bin posudica za sitni otpad građanima i turistima na plaži Banj u Šibeniku. Eko-bin posudice za sitni otpad moći će se preuzeti i u prostoru turističke zajednice grada Šibenika. Građansku akciju provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin, a financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Prisutnost sitnog otpada na neprimjerenim mjestima (na plažama) ne pruža samo ružnu sliku okruženja u kojem živimo, već karakterizira odnos prema ekologiji, kako naše zajednice tako i nas kao pojedinaca. Sitni otpad koji dominira na plažama su opušci cigareta, upotrijebljene šibice, gume za žvakanje, zatvarači boca i limenki, koštice voća, sitni papirići, plastične žličice, štapići od sladoleda, čačkalice…Iako sitan, takav otpad je veliki ekološki problem. Vrijeme razgradnje papira je 3 do 6 mjeseci, opuška cigarete oko 5 godina, limenih i plastičnih čepova preko 100 godina, a sitnog aluminijskog otpada i preko 200 godina.

 

 

 

Ciljevi građanske akcije su smanjenje količine sitnog otpada na plažama, zaštita građana posebno djece od mogućih ozljeda ili neugodnosti uzrokovanih odbačenim sitnim predmetima, preventivno djelovanje u područjima riskantnim za pojavu požara (odlaganje opušaka u eko-bin posudicu), povećanje svijesti o ekološkom odnosu prema plažama i njihovom održivom razvoju i očuvanje okoliša. S toga pozivamo sve zainteresirane građane i turiste da preuzmu i koriste svoje eko-bin posudice i time daju svoj skromni doprinos u zaštiti okoliša.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar