Postavljene eko kućice za knjige u Drnišu i Skradinu

Objavljeno: Četvrtak, 18 Listopad 2018

 

Kroz projekt „Eko kućice za knjige“ koje su financirale Hrvatske lutrije postavljene su Eko kućice za knjige u Skradinu i Drnišu (Dječji vrtić) te su građanima koji su donirali knjige za eko kućice darovane i platnene vrećice.

Ekološka udruga „Krka“  do sada je postavila  7 eko kućica knjiga u Kninu i jednu u Kistanjama. Građani, a posebno djeca, izuzetno dobro su reagirali na ovaj zanimljiv način razmjene i prikupljanja knjiga te stoga postoji velika potreba da se ideja proširi na cijelu Šibensko-kninsku županiju, a kasnije i na sve ostale županije u RH. Projektom doprinosimo zaštiti okoliša i buđenju svijesti o važnosti sprječavanja nastanka otpada i ponovne uporabe a ujedno promoviramo knjigu kao važan element svakog zdravog društva.

 

Ideja svjetskog pokreta Little Free Library za slobodnu razmjenu knjiga a koji funkcionira na principu knjiga za knjigu – jednu uzmeš, jednu daš – predstavlja idealni način promoviranja čitanja među djecom i  odraslima dala nam je ideju da projekt primijenimo na sve gradove i općine u Šibensko-kninskoj županiji, a nakon realizacije projekta po mogućnosti i na ostale Županije u Republici Hrvatskoj.

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori