• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Prvi poduzetnički koraci

Objavljeno: Petak, 21 Prosinac 2018

Zahvaljujući odobrenim sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja Ekološka udruga Krka započela je s provedbom projekta „Prvi poduzetnički koraci“ u suradnji sa Srednjim školama Lovre Montija i Kralja Zvonimira iz Knina te Udrugom mladih Mladi u EU iz Šibenika.

Provedbom projektnih aktivnosti: radionice o društvenom poduzetništvu, tisak brošura o društvenom poduzetništvu, edukacija učenika o sjetvi, uzgoju i preradi boba, nabavka opreme i uređenje školskog staklenika, sadnja i uzgoj boba te prerada boba, osmišljavanje kampanje za prodaju proizvoda, prodaja presadnica preko školske zadruge „Trgoflores“, izrada knjige recepata te organizacije Sajma boba – na inovativan način potičemo i educiramo učenike srednjih škola na razvijanje poduzetničkog duha te stvaramo preduvjete za nastavak ovog i sličnih projekta za buduće generacije.

Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje prirode i društva da nam se priključe, pomognu i razmijene kulinarska iskustva te nam pošalju svoje recepte jela koje sadrže bob za knjigu recepata o bobu na e-mail udruge: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Imena osoba koje nam dostave recepte biti će naznačena ispod recepta u knjizi recepata od boba.
Zašto baš bob?
Smatramo da je ta neizmjerno zdrava namirnica, nepravedno zapostavljena. Kako bi je pokušali vratiti na visoko mjesto u prehrambenom lancu, koje joj zasluženo pripada, u sklopu provedbe projekta izdat ćemo knjigu recepata jela od boba.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar