• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Eko kutak u našem gradu

Objavljeno: Utorak, 02 Lipanj 2020
Znanje za održivo djelovanje

 

 U sklopu projekta Znanje za održivo djelovanje školski tim OŠ „Domovinske zahvalnosti“ odlučio se na uređenje tri Eko kutka sa medonosnim i ljekovitim biljem. Sadnja i uređenje održani su na prostoru udruge „Bartolomej“ u petak, 29. svibnja 2020. Vrt je uređen i u dječjem vrtiću Cvrčak u ponedjeljak, 1. lipnja. Treći je planiran u školskom dvorišta OŠ “Dr. Franje Tuđmana“ u četvrtak, 4. lipnja 2020. u 11h. U svim radovima sudjeluju učenici, nastavnici i članovi školskog tima, pomoćno osoblje, članovi Ekološke udruge „Krka“ i zaposlenici Čistoće i zelenila. Pozivamo Vas, ako stignete i imate malo slobodnog vremena da posjetite akciju izrade Eko kutka.

U ožujku smo objavili kako su učenici i profesori OŠ „Domovinske zahvalnosti“ i SŠ „Lovre Montija“ iz Knina pripremili svoje školske projekte u suradnji sa partnerskom ekološkom udrugom „Krka“ Knin.

S nestrpljenjem smo iščekivali prve lijepe dane da osnovna škola krene sa aktivnostima u svom projektu „Eko kutak u našem gradu“ a srednja škola sa projektom „Mali parkovi za velike snove“. Provedba je bila planirana do kraja svibnja. Na žalost sve nas je zatekla i zaustavila Corona. U međuvremenu su nabavljeni alati, promotivni i sadni materijali. Kako bi spasili biljke naši vrijedni nastavnici i učenici su ih posadili ili spremili u prostorima svojih škola da sačekaju bolja vremena.

Srednja škola „Lovre Montija“ se odlučila nastaviti s predviđenim aktivnostima sadnje bilja i uređenja parkova na početku iduće školske godine. U međuvremenu srednjoškolci se bave istraživanjem povijesti parkova u gradu Kninu i pretraživanjem interneta da pokušaju pronaći informacije vezane uz postojanje parkova u gradu Kninu. Također osmišljavaju i izradu info ploče/klupe. Pomoću digitalnih alata napraviti će prijedlog dizajna edukativne klupe/info ploče. Sadne materijale čuvaju, paze i održavaju nastavnice, vrijedne članice tima.

 zzod os domovinske zahvalnosti knin 001 
 
Osmišljavanje i provedba školskih projekata Eko kutak u našem gradu i Mali parkovi za velike snove provode se u sklopu projekta „Znanje za održivo djelovanje“ čiji je nositelj udruga Zelena Istra, a partneri su Ekološka udruga „Krka“ Knin i Centar za mirovne studije te partnerske škole iz Pule: OŠ Monte Zaro, OŠ Šijana, OŠ Kaštanjer, Gimnazija i partnerske škole iz Knina: OŠ Domovinske zahvalnosti i SŠ Lovre Montija. Projekt se provodi i financira  u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a sufinancira ga i Ured za udruge Republike Hrvatske.
 

Projekt se provodi i financira  u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kojeg sufinancira Ured za udruge Republike Hrvatske

program sufinancira vlada RH

mzo long

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar