• Krčić je naš
  • Ekološko-informativni centar Krka
  • Festival Ruralne Kulture
  • Eko knjižnica igračaka

Eksplozije u Pađenima

Objavljeno: Srijeda, 22 Kolovoz 2012

Preuzeto sa Šibenik In portal

Niz manjih eksplozija odjeknulo je danas popodne u bivšem vojnom skladištu 

Pađana kraj Knina, priopćeno je iz Ministarstva obrane. Isti izvor tvrdi da su eksplozije u kojima je planuo ratni arsenal, odnosno, kako MORH to naziva – razasuta ubojita sredstva (UbS), uzrokovane ekstremno visokim temperaturama.

 Eksplozije su se dogodile na opožarenom području, tako da nema mogućnosti eventualnog proširenja vatre, niti opasnosti za civilno stanovništvo. Stručni pripadnici Oružanih snaga poduzeli su mjere oko osiguranja područja, priopćeno je iz MORH-a koji apelira na stanovnike okolnih mjesta da ne prilaze području oko bivšeg vojno skladišnog kompleksa Pađene.

 Nakon prošlogodišnjeg požara koji je zahvatio bivši VSK Pađene, do sada je od razasutog UbS-a očišćeno 35 milijuna četvornih metara područja, odnosno u polumjeru oko 3,5 kilometara oko bivšeg skladišta. Pripadnici OS RH trenutno se spremaju čistiti područje na kojem se je nalazio i sam objekt skladišta, stoji u priopćenju Ministarstva obrane RH. 

 Udruga "Krka" apelira na Ministarstvo da što prije očiste područje da nebi doslo do većih katastrofa te se nadamo da doista,  kako su tvrdili u svom očitovanju prilikom prošlogodišnjeg požara, nije bilo nikakvih posljedica za zdravlje stanovnika i okoliš.

 

 

 

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar