Udruga "Krka" pomaže velikoj akciji čišćenja

Objavljeno: Četvrtak, 24 Ožujak 2011

U subotu kreće velika akcija čišćenja i uređenja stare gradske jezgre Knina koja će uključivati čišćenje i odvoz otpada, ali i obnovu starih skala i zidova.

 Akciji Grada Knina priključili su se udruge, gradska trgovačka društva i gradske intitucije. Uređivat će se stara gradska jezgra, počevši od crkve Svetog Ante pa uz brdo prema tvrđavi, uključujući najstariju kninsku gradsku jezgru podno tvrđave poznatu kao «Strana».
 Osim čišćenja i odvoza otpada uređivanje će uključivati i obnovu brojnih ruševnih starih skala i zidova, a u akciju će se osim gradske uprave uključiti Ekološka udruga Krka, Udruga HUK, Lovačka udruga Dinara, Ribolovačka udruga Krka, Koordnacija braniteljskih udruga, Savez športova grada Knina, Veleučilište i škole te gradska trgovačka društva i institucije. Akcija će se počevši od ovoga vikenda odvijati svake subote sve do Uskrsa. Gradonačelnica Josipa Rimac pozvala je sve građane Knina da se pridruže akciji. Građani će se moći pridružiti akciji u bilo kojem trenutku i na bilo kojoj lokaciji, poručuju iz gradske uprave. - Ova akcija je ujedno podloga za pripremu projektnih prijedloga za uređenje i valorizaciju staroga dijela grada – istakla je pročelnica Stanić Popović.