Akcija čišćenja - Rezolucija zemlja - Dan planeta Zemlje

Objavljeno: Četvrtak, 07 Travanj 2022

 

Pozivano Vas na akciju čišćenja u Razvođu u općini Promina, 22.4.2022. od 10h - 13h, Rezolucija Zemlja

Kažu da za nešto manje od tri desetljeća više neće biti ribe u morima. Za šest desetljeća nećemo se buditi s jutarnjom kavom jer biljka arabika više neće postojati.

Kažu da će do 2025. u oceanu na tri tone ribe biti jedna tona plastike. Kažu da svake sekunde bacimo 1000 laptopa i nebrojen broj mobitela... Kažu da naši unuci nikada neće moći doživjeti koraljne grebene niti Amazonu.

Zvuči nestvarno,  ali ne promijenimo li postojeće ekološke trendove, ovo je naša realnost.

 

Ekološka udruga "Krka" Knin godinama podiže svijest o važnosti očuvanja okoliša i održivog razvoja zajednice. Ove godine pridružili smo se akciji Rezolucija Zemlja, ekološkom projektu u organizaciji Večernjeg lista. Udružili smo snage sa brojnim lokalnim i nacionalnim organizacijama i sudionicima kako bismo mogli doprijeti do što većeg broja zainteresiranih i odgovornih pojedinaca. Kako bismo povećali osjetljivost čitave zajednice za ekološke teme, očuvanje okoliša i održivi razvoj.

Povodom Dana planete Zemlje - 22.4.2022. od 10h - 13h, u suradnji sa općinom Promina i komunalnim poduzećem Eko Promina d.o.o. organiziramo akciju čišćenja ilegalne deponije na području sela Razvođe u općini Promina (KO 305944 Razvođe, Broj kč: 2114/7, Naziv: Vrtlina ispod pokraj).

Udruga „Krka“ osigurat će radni materijal, alat i osvježenje, a Eko Promina na raspolaganje nam daje svoje kapacitete. Dolaze volonteri udruge Krka i općine Promina.

Pozivamo sve zainteresirane građane Promine da odvoje ponešto svog vremena i da nam se pridruže u akciji čišćenja!

Prvenstveno ćemo očistiti okoliš, ali i podići svijest građana o tome koliko je važno pravilno zbrinjavati otpad jer isti sve više zagađuje našu okolinu, pogotovo naše vode, a kroz hranu i vodu zagađenje šteti i našem zdravlju.

Više informacija na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i telefon 022 664 608

Hvala što čuvate okoliš!              #rezZolucija

 

Opcina Promina grb v2Eko Promina logoLogo Udruga Krka