Kako do solarne elektrane na vlastitom krovu?

Objavljeno: Ponedjeljak, 18 Srpanj 2022
 

Razmišljali ste o solarnoj elektrani na vlastitom krovu?! 

S ciljem upoznavanja šire zajednice s pozitivnim učincima tranzicijskih inicijativa Grad Knin u suradnji sa Ekološkom udrugom “Krka” Knin organizira predavanje “Energetska tranzicija - uloga građana i lokalnih zajednica” o ulozi građana i lokalnih zajednica u energetskoj tranziciji.

Predavanje će se održati u petak 22. 7. 2022. s početkom u 19:00 sati u dvorani studentskog centra „fra Lujo Marun“ (Knin, Krešimirova 22). Voditelj predavanja je Ivan Zoković iz ZMAG-a, član Zelene energetske zadruge, voditelj projekta “Križevački sunčani krovovi”, prve hrvatske solarne elektrane koju su financirali građani, aktivni energetski stručnjak u Pokretu Otoka te koordinator energetske tranzicije otoka Korčule.

Predavanje je namijenjeno građanima, predstavnicima javnog i poslovnog sektora te civilnog društva. Zainteresirani će moći dobiti odgovore što nam nosi buduće financijsko razdoblje te zašto, kako i koliko se isplati postaviti sunčanu elektranu na vlastite krovove, od ideje, preko izrade projektne dokumentacije od same realizacije.

Osim upoznavanja s osnovama solarnih tehnologija, građani će kroz predavanja imati priliku detaljno upoznati administrativni proces do ugradnje, pravilno dimenzioniranje solarne elektrane, način obračuna proizvodnje i potrošnje energije iz solarne elektrane, ključne dionike u procesu realizacije, dostupne prilike za sufinanciranje i druge ključne sadržaje.

Prijave za predavanje na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili tel 022 664-608

 

RADUJEMO SE VAŠEM DOLASKU!

Grad Knin Grb

Solar light photo created by creativeart - www.freepik.com