Inicijativa za djecu Knina

Objavljeno: Četvrtak, 14 Ožujak 2013

Ekološka udruga „Krka“ Knin otvorila je prije nekoliko godina Ekološko-informativni Centar u Kninu kraj rijeke Krke

 ( Drniška b.b., kraj „Atlagića mosta“ ). Zahvaljujući sredstvima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zaposlili smo 5 osoba u centru, tako da će isti u narednih 6 mjeseci biti otvoren svaki dan od 9-20 h.

 Stoga ako ste zasićeni/zasićene gradom i tražite promjenu, ako volite prirodni okoliš i privrženi/privržene ste tradicijskoj kulturi, no ako i niste, ali želite probati, dođite i upoznajte naš Ekološko-informativni Centar u kojem provodimo razne aktivnosti (suveniri članova udruge, iznajmljivanje kayaka, kanua, bicikli, proslava dječijih rođendana, ekološke radionice za mlade i odrasle... 

 Osim navedenih korisnih, zanimljivih sadržaja, udruga pokreće inicijativu “Za djecu Knina” kako bi našim najmlađim učinili život zanmljivijim i zdravijim.

 Stoga ćemo tijekom narednih mjeseci organizirati (vikendima):

 -         Izrada predmeta od papira

-         Razmjena dječijih knjiga/slikovnica

-         Razmjena igračaka

-         Sajam rabljene dječijie opreme

-         Izrada herbarijuma

-         Igranje pomalo zaboravljenih igara ( “laštika”, “franjica ili klikera” )

-         Nagradna igra u sklopu koje Vas očekuju brojne nagrade, a sva prikupljena sredstva donirat će se za uređenje dječjih igrališta u Kninu

-         I još mogo toga…

 Pozivamo sve roditelje i građane  da nam se priključe, daju svoje ideje, prijedloge, te što je najvažnije svoj doprinos u smislu donacija za nagradnu igru (npr. frizerke doniraju besplatne frizure) ili u vođenju pojedinih malih radionica (npr. ako netko ima smisla u izradi predmeta od papira da vodi radionicu za djecu).

 Veselimo se druženju! Hvala svima unaprijed na doprinosu!