Ljekovito bilje za zdraviju budućnost

Objavljeno: Petak, 06 Veljača 2015

Ekološka udruga Krka, u partnerstvu sa srednjom školom "Lovre Monti" Knin počela je sa provedbom još jednog projekta. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.Provedbom projekta ˝Ljekovito bilje za zdraviju budućnost˝ želimo kroz edukaciju, teoretske radionice o načinu prikupljanja i obrade bilja, prikupljanjem bilja 

u prirodi/akcijama prikupljanja, sadnjom parka ljekovitog bilja ispred srednje škole Lovre Montija Knin, osmišljavanjem  i tiskanjem priručnika o svim vrstama bilja u kninskom području  educirati učenike  i  mlade  grada Knina i okolice o prikupljanje i uzgoju ljekovitog, aromatičnog i medonosnog bilja.

Organiziranjem edukativnih radionica u koje će biti uključeni i učenici poljoprivrednog smjera, kao i razred učenika sa posebnim potrebama, dodatno usavršavamo učenike ovog smjera, bitnog za razvoj kninskog područja. Edukacijom učenika i mladih doprinosimo očuvanju biloške raznolikosti te ih educiramo o značaju održivog razvoja za budućnost. Zajedničkom izradom priručnika o ljekovitom bilju kninskog kraja stvaramo podlogu za dalju edukaciju svih građana grada Knina te dalji razvoj ovog vida poljoprivrede.

Ciljevi projekta su: 

1.Edukacija djece i mladih o ljekovitom bilju i načinima obrade
2.Podizanje svijesti djece i mladih o važnosti ljekovitog bilja
3.Podizanje svijesti djece i mladih o važnosti održivog razvoja
4.Podizanje svijesti djece i mladih o važnosti zdravog života
5.Poboljšanje razine znanja te sprječavanje neadekvatnog načina branja bilja i branja zaštićenih vrsta, kako bi se održala biološka raznolikost 
6.Pružanje mogućnosti za samozapošljavanje, nakon školovanja, kroz uzgoj ljekovitog bilja.
7.Pružanje mogućnosti učenicima budućih generacija za odrađivanje praktične nastave i stručne prakse 
 
Građani i građanke će biti uključeni u projekt kao indirektni korisnici-priručnik o ljekovitom bilju bit će dostupan svima.Također će biti uključeni u provedbu projekta volonterskim radom u samoj provedbi. 

Širu javnost informirat ćemo o projektu putem objava na web stranicama udruge, facebook stranici udruge, kroz lokalne medije i putem novinskih web portala.