Odobren novi ESS volonterski projekt

Objavljeno: Utorak, 09 Siječanj 2024

Ekološkoj udruzi „Krka“ Knin odobren je novi volonterski projekt (Broj projekta: 2023-1-HR01-ESC51-VTJ-000131544) od strane Agencija za mobilnost i programe EU koji sufinancira  Europska unija u okviru programa Europskih Snaga Solidarnosti.

Provedba projekta započinje 29.12.2023. i trajat će do 28.12.2024. godine te ima za cilj pridonijeti promicanju i razvoju ekološke svijesti, održivom razvoju zajednice i solidarnosti.

Aktivnosti koje će se provoditi unutar projekta će biti u skladu s potrebama zajednice i odgovarati na lokalne društvene izazove. Kroz ovaj projekt 2 mlade osobe će imati priliku volontirati u našoj udruzi, uključiti se u brojne aktivnosti za jačanje lokalne zajednice, a istovremeno steći odgovarajuće kompetencija  za osobni razvoj. Također ovim projektom će se promovirati europske vrijednosti kohezije, solidarnosti, demokracije i građanstva u Europi, među mladim ljudima iz različitih sredina.

Sudjelovanjem u brojnim projektnim aktivnostima, volonteri imaju mogućnost stjecanja neformalnog, iskustvenog i interkulturnog učenja, novih vještina i znanja ne samo za osobni nego i profesionalni razvoj.      


Tijekom razdoblja provedbe aktivnosti volonterima je osigurano zdravstveno osiguranje Henner(kao nadopuna Europskom zdravstvenom osiguranju), potpora za učenje jezika, mentoriranje te financijska potpora za putovanje, smještaj, hranu i džeparac. Za vrijeme boravka Nacionalna agencija AMPEU organizira za dugoročne volontere treninge osposobljavanja i vrednovanja.

EU Akademija pruža podršku za učenje jezika, a na EU portalu za mlade se nalazi 5 različitih modula (za volontere prije, tijekom i poslije aktivnosti itd.), edukativni materijali, opise aktivnosti i priručnik za njihovu provedbu. EU iskaznicu za mlade dostupna je za sve prekogranične volontere ESS-a i omogućuje brojne popuste na proizvode i usluge u Hrvatskoj i u Europi.

 

Ako i ti želiš ostvariti ovakvo volontersko iskustvo,  informiraj se na sljedećim linkovima:

AMPEU: www.ampeu.hr

ESS: www.europskesnagesolidarnosti.hr

EU portal za mlade: www.youth.europa.eu/solidarity_hr

Ekološka udruga “Krka” Knin: www.eu-krka-knin.hr

 

 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin i Europska komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze