Održana info kampanja „Stop ovisnosti“

Objavljeno: Utorak, 18 Svi 2021

U prostorijama Društvenog centra Promina u Lukaru dana 14. svibnja 2021. Ekološka udruga „Krka“ Knin u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije organizirala je prvu info kampanju „Stop ovisnosti“.

stop ovisnostiCilj info kampanje bio je informirati sudionike s naglaskom na roditelje o vrstama ovisnosti (alkohol, droga, kocka, videoigre i sl.), kako se ovisnost razvija, uzrocima ovisnosti, simptomima ovisnosti, o načinu prevencije istih te prenijeti jasnu poruku o štetnosti navika i ponašanja koja mogu prijeći u ovisnost.

U sklopu info kampanje „Stop ovisnosti“ održano je i predavanje Dr. Jasne Burnać-Štefok pod nazivom „Zašto ne razumijemo jedni druge“ kroz koje su sudionicima kroz zanimljivo i stručno izlaganje približeni međuljudski odnosi, reakcije na opasnost kod ljudi, uzroci konflikata i posttraumatski stres koji mogu dovesti do nekih oblika ovisnosti.

Info kampanja je aktivnost projekta „Društveni centar Promina“ (UP. 04.2.1.07.0029) odobrenog u sklopu poziva „Prostori sudjelovanja - razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“.

Projekt „Društveni centar Promina“  provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Općinom Promina i Veleučilištem Marko Marulić u Kninu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fondaa njegovo trajanje je 24 mjeseca.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

lenta ESF kockice