Eko knjižnica igračaka

Objavljeno: Petak, 02 Lipanj 2023

Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom i  Općinom Promina započela je s provedbom projekta „Eko knjižnice igračaka“. Projektom doprinosimo buđenju  svijesti i edukaciji  djece i odraslih o važnosti zaštite okoliša, odgovornog gospodarenja otpadom i ponovnoj uporabi igračaka.

Aktivnosti projekta: 

1. Redovan, svakodnevni rad Eko knjižnica igračaka u Kninu i Promini;

2. Prikupljanja igračaka;

3.Nabava alata za popravak igračaka;

4.Popravak igračaka;

5.Osmišljavanje, dizajn,  tisak i podjela  eko-slikovnica;

6.Nabava, dizajn, tisak i podjela platnenih ruksaka za djecu;

7.Osmišljavanje, dizajn,  tisak i podjela  letaka;

8.Organizacija i provedba 4 ekološke radionice za ukupno 40 sudionika;

9.Promocija projekta.

 

Pozivamo građane, posebno s područja grada Knina i općine Promina da ne bacaju igračke  te da iste donesu u ured udruge „Krka“ Knin ( Tvrtkova 3 ) ili u Društveni centar Promina ( Lukar, Kod škole 38 ), svaki radni dan od 8 h do 16.h  Igračke  će se u sklopu projekta sortirati,  popravljati i stavljati na police eko knjižnica igračaka gdje ih djeca besplatno mogu iznajmiti.

 

Projekt sufinanciraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,  Šibensko-kninska županija i Grad Knin.

 

Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,  Šibensko-kninske županije i Grada Knina. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Ekološke udruge " Krka" Knin i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Šibensko-kninske županije i Grada Knina.