Završen projekt Eko knjižnice igračaka

Objavljeno: Četvrtak, 08 Veljača 2024

Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom i  Općinom Promina uspješno je provela aktivnosti projekta „Eko knjižnice igračaka“. Projektom doprinosimo buđenju  svijesti i edukaciji  djece i odraslih o važnosti zaštite okoliša, odgovornog gospodarenja otpadom i ponovnoj uporabi igračaka.

Tijekom 2023.g. održane su ekološke radionice za djecu, izrađeni su promotivni letci, edukativne eko slikovnice ( koju možete preuzeti na linku ) i  platnene vrećice/ruksaci koje smo besplatno podijelili  djeci iz Knina i Promine.

Kako ćemo pojedine aktivnosti projekta nastaviti na volonterskoj osnovi pozivamo građane, posebno s područja grada Knina i općine Promina da ne bacaju igračke  te da iste donesu u ured udruge „Krka“ Knin ( Tvrtkova 3 ) ili u Društveni centar Promina ( Lukar, Kod škole 38 ), svaki radni dan od 8 h do 16 h .

Igračke  će se sortirati,  popravljati i stavljati na police eko knjižnica igračaka gdje ih djeca besplatno mogu iznajmiti.

Zahvaljujemo se svim donatorima na odobrenim sredstvima te pozivamo sve zainteresirane udruge da nam se obrate ako u svojim sredinama žele otvoriti Eko knjižnice igračaka.

 

Projekt sufinanciraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Šibensko-kninska županija,  Grad Knin i  NP Krka.

 

 

Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,  Šibensko-kninske županije, Grada Knina i NP Krka. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Ekološke udruge " Krka" Knin i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Šibensko-kninske županije, Grada Knina i NP Krka.