Komunalno poduzeće se razdvaja na dvije tvrtke

Objavljeno: Srijeda, 16 Studeni 2011

Preuzeto sa www.huknet.hr

Kninsko Komunalno poduzeće razdvojit će se do kraja iduće godine na dvije tvrtke

. Iz kninskog komunalca odvojit će se djelatnosti vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, a postupak razdvajanja već je započeo.

- Temeljem Zakona o vodama do kraja 2012. godine Komunalno poduzeće se više ne može nalaziti u ovakvom sastavu. Vodoopskrba, odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda se moraju izdvojiti iz poduzeća, dakle, poduzeće će se razdvojiti na dvije tvrtke. Postupak razdvajanja uz pomoć jedne revizorske tvrtke i stručnu pomoć Grada Knina već je započeo – izvijestila je direktorica kninskog Komunalca Sanja Bebek.
Kninsko Komunalno poduzeće uskoro će i preseliti u novi prostor.
- Novim GUP-om predviđeno je preseljenje Komunalnog poduzeća u Preparandiju. U tijeku je izrada projektne dokumentacije i ishodovanje građevinske dozvole, a za financiranje ćemo se pobrinuti sami – referirala je Bebek.

Za Kninsko komunalno poduzeće velki značaj ima IPA projekt obnove vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava grada Knina, jer će 200 tisuća eura biti namijenjeno unaprijeđenju poslovanja poduzeća te još dodatnih 200 tisuća eura za kupnju specijalnog vozila za održavanje kanalizacije.

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar