Sitno, ali bitno ide dalje

Objavljeno: Ponedjeljak, 11 Srpanj 2022
 

U sklopu projekta „Sitno ali bitno ll“ u utorak 12.07.2022. u 11h sati na šibenskoj plaži Brodarica-Rezalište, volonteri Ekološke udruge "Krka" Knin i ove će godine opet dijeliti eko-bin posudice za opuške i drugi sitni otpad.

Zbog svoje ekološke funkcije i s ciljem dugotrajne upotrebe, eko-bin posude su izrađene od ekološki prihvatljive, reciklirane i negorive plastike (polipropilena) koja se zbog višekratne upotrebe može održavati a nakon prestanka upotrebe - ponovo reciklirati.

Projektom „Sitno ali bitno ll“ i ove godine želimo ostvariti mnoge ciljeve:

  • Smanjenje količine sitnog otpada na plažama
  • Zaštita građana (kupača) posebno djece od mogućih ozljeda ili neugodnosti uzrokovanih odbačenim sitnim i oštrim predmetima.
  • Preventivno djelovanje u područjima riskantnim za pojavu požara (odlaganje opušaka u eko-bin posudicu).
  • Povećanje svijesti o ekološkom odnosu prema plažama i njihovom održivom razvoju.+
  • Zaštita morskih organizama od ozljeda i uginuća
  • Podizanje ugleda JLS i same turističke destinacije u očima gostiju i građana
  • Podizanje kvalitete života i ugodnosti boravka na plažama
  • Očuvanje prirode i okoliša

 

Zato uzmite svoju eko-bin posudicu i ne ostavljajte otpad iza sebe!!

Projekt „Sitno ali bitno ll“ provodi se zahvaljujući sredstvima Grada Šibenika koji je ove godine za njega namijenio 3.000,00 kuna - s čime je nabavljeno 700 eko-bin posuda koje dijelimo na frekventnim šibenskim plažama.

Poruka koju eko-bin prenosi do korisnika, istovremeno je izraz ekološkog stava i odgovornosti prema zajednici. Eko-bin je znak brige za očuvanjem plaže, našeg temeljnog turističkog potencijala. S njim je Šibenik aktivan sudionik učinkovitog i troškovno prihvatljivog sustava održavanja čistoće plaža i okoliša, razvoja ekoloških navika turista i promocije ekološkog odnosa sredine prema prirodnom okruženju. Rezultat je očuvano i unaprijeđeno stanje okoliša; smanjena količina otpada na plažama, ugodniji i sigurniji boravak i kupanje na plažama, te pozitivnija i optimističnija percepcija građana i turista o Šibeniku kao ekološki proaktivnom i osviještenom gradu.

grad sibenik grb logo m