Okrugli stol- razvoj turizma

Objavljeno: Utorak, 18 Rujan 2012

Preuzeto sa HuKnet

Turizam u Kninu treba razvijati korak po korak,

 a posebno se ozbiljnije treba razmišljati o početku razvoja kamperskog turizma, zaključak je Okruglog stola kninske Turističke zajednice na temu Razvoj turizma u gradu Kninu koji je okupio sve pojedince, ustanove, tvrtke i udruge koje na bilo koji način doprinose razvoju turizma u gradu.

Najviše prijedloga došlo je od strane kninskih ekologa.

- Turistička zajednica trebala bi napraviti brošuru sa svim našim ponudama, trebala bi zaposliti ljude preko stručnog usavršavanja koje potiče HZZO, postaviti info pult, raditi na facebook i twiter promociji te predvidjeti mjesto za otvaranje kampa u Kninu – prijedlozi su kninske Ekološke udruge iznijeti na okruglom stolu.

Direktor Matice dr. Marko Jelić izrazio je podršku udrugama te upozorio na probleme u imovinsko pravnim odnosima.

- Podržavamo udruge u njihovom radu, no udruge ne poznaju proceduru, imovinsko pravni odnosi se jako teško rješavaju - kazao je Jelić i predložio da Nacionalni park Krka za početak uloži u otvaranje kampa na Krki.

Iz Matice su se zapitali i što je s neperspektivnim vojnim objektima na Krki, odnosno što se učinilo da oni postanu gradski na što mu je kninska pročelnica za gospodarstvo Anka Matić odgovorila kako je Grad uputio dopise vezano za vojne objekte na Krki.

- Poslali smo dopis da MORH ustupi objekte gradu Kninu, ali je to spor proces – kazala je Matić i predstavila vizuru turizma iz perspektive Grada.

-  Tri destinacije su posebno važne za turizam, Tvrđava, Dinara i Krka. Grad mora osigurati podršku u smislu infrastrukture i to će i učiniti. Strategija razvoja turizma postoji na papiru i udruge dosta rade da se ideje pretoče u rezultate te ih treba podržati u većoj mjeri – referirala je pročelnica Matić.

Na probleme s adminstarcijom upozorili su i iz Kninskog muzeja.

- Planirali smo otvoriti tri elitna apartmana na tvrđavi te napraviti tematski restoran, ali nas koči administracija – izvijestio je Ante Šimić iz Kninskog muzeja.

Predstavnici Regionalne razvojne agencije su predložili da sudionici okruglog stola postanu predstavnici Savjeta za razvoj turizma.

Sve sudionike Turistička zajednica će pozvati na slijedeći okrugli gdje će se nastaviti sa razradom pitanja važnim za razvoj turizma, ali gdje će također svi sudionici izložiti što je napravljeno od prethodnog okruglog stola.

 

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar